JMZwaan.nl

Ontwerpend Meubelmaker & Boomkunstenaar

Over Jelmer Zwaan

https://www.youtube.com/watch?v=ZLZZiFmjV6w


Ik ben Jelmer Zwaan, Boomkunstenaar. Gediplomeerd ontwerpend meubelmaker en beeldhouwer.

Mijn opleiding heb ik de eerste 2 jaren genoten aan het CIBAP te Zwolle, waarna ik mijn specialisatie gevolgd heb aan het HMC te Amsterdam.

Ik ontwerp en vervaardig objecten, waarbij ik de schoonheid van het door de tijd gevormde materiaal wil behouden en accentueren. Ieder beeld is verfraaiing voor de ruimte waarin zij etaleert, waarbij moeder natuur de beste ontwerper blijft en dit zich laat weerspiegelen in het eindresultaat.

Ik werk met bomen die op natuurlijke wijze zijn overleden, gevallen of die gevaarlijk of ziek zijn geworden. Het belangrijkste is dat ik hout gebruik dat afkomstig is van een duurzaam beheerde locatie.

Wanneer in opdracht wordt gewerkt kom ik met een luisterend oor naar de opdrachtgever zodat alle eisen en wensen zo goed mogelijk worden ingevuld, hierdoor zal iedereen met een tevreden gevoel van zijn/haar kunstwerk kunnen genieten.

Ik werk op verzoek voor particulieren, bedrijven en gemeenten; een grote verscheidenheid aan vormen uit bomen van de meest uiteenlopende formaten: van abstract tot figuratief, van bloemen tot dieren en mensfiguren, maar ook (graf)monumenten, bedrijfslogo’s, houten banken, totempalen, speeltoestellen voor kinderdagverblijven, speeltuinen, pretparken en dierentuinen.

Ook maak ik exclusieve boomstam tafels van bijzondere houtsoorten.

Ik kan zelf het hout voor u leveren, maar het kan ook een boom in uw tuin zijn die ziek of dood is.

Het beeld kan vervaardigt worden op mijn werkplaats in Nijensleek, en bij u op locatie; bovendien kunt u een demo-carving aanvragen waarbij u ooggetuige kunt zijn van de ontstaan van uw eigen kunstwerk.

Als u een uniek en persoonlijk cadeau wilt geven aan uw geliefde voor een verjaardag, jubileum of een andere speciale gelegenheid, of uw bedrijf een mijlpaal heeft bereikt die u buitengewoon wilt maken, of als u zelf een boom in uw tuin heeft staan die dood is gegaan, maar er emotioneel mee verbonden bent en er graag iets moois van wilt laten maken, neem dan gerust contact op.

Gemeenten, verenigingen, campings en kinderopvangen zijn ook van harte welkom als ze hun locaties met unieke houten objecten mooier en sfeervoller willen maken.

In mijn portfolio vindt u een selectie van mijn werken.

Kijk hier voor prijzen.

In geval van interesse kunt u met mij contact opnemen middels het contactformulier.

Puur Natuur herfst 2020 – Annerieke Velvis

© 2023 JMZwaan.nl

Thema door Anders Norén